Latvijā ir iespējams nodrošināt auto tirdzniecību 100% tiešsaistē

Valdība ir pieņēmusi nākamos ierobežojumus tirdzniecības nozarei, lai mazinātu cilvēku pulcēšanos un cīnītos ar Covid-19 saslimstību, un auto tirgotāji Latvijā jau ir gatavi piedāvāt savus pakalpojumus tiešsaistē

pirkt auto internetā pirkt auto internetā

Jau pandēmijas pirmajā vilnī tika izmēģināta vairāku automašīnu pirkšanas-pārdošanas procesa posmu nodrošināšana ar interneta un digitālo rīku starpniecību, bet šobrīd tirdzniecības uzņēmumi Latvijā spēj piedāvāt attālinātu pakalpojumu pilnā apjomā visām automašīnām.

 

“Baltijas auto tirgotājs “Longo Group” ir gatavs pāriet uz pilnīgu tirdzniecību tikai tiešsaistē, no 21. decembra arī Latvijā piemērojot Lietuvā šonedēļ gūto pieredzi, pārdodot privātos transportlīdzekļus bez jebkādas divu cilvēku satikšanās iespējamības. Striktie ierobežojumi, kas jau ir spēkā kaimiņvalstī un varētu līdzīgā apjomā drīz būt arī Latvijā, neapstādina auto pircējus interesi. Dienā Lietuvā tiek pārdotas aptuveni piecas automašīnas tikai ar interneta un digitālo rīku palīdzību, pircējam un pārdevējam nesatiekoties. Lielbritānijas tiešsaistes auto tirdzniecības uzņēmums Cazoo ar piesaistītajām vairāku simtu miljonu mārciņu investīcijām ir pierādījis, ka šāda veida pakalpojumam ir nākotne,” pandēmijas ietekmi nozarē komentē Edgars Cērps, lietoto automašīnu tirgotāja “Longo Group” valdes loceklis.

 

Lietuvas valdība pieņēma lēmumu par ļoti stingru karantīnas ierobežojumu izsludināšanu, apturot jebkāda veida klātienes tirdzniecību, izņemot pārtikas veikalus, kā arī strikti kontrolējot iedzīvotāju pārvietošanos ārpus pamata dzīvesvietas. Vienlaikus “Longo Group” pieredze rāda, ka auto tirdzniecībai ātrā tempā spējot pilnībā pārorientēties uz tiešsaites piedāvājumu un digitālu pārdošanas procesu, Lietuvā dienā tiek pārdotas aptuveni piecas auto. Pircēju interese nemazinās, viņi ātri pielāgojas un saņem pat vēl ērtāku pakalpojumu kā klātienē.

 

Latvijā auto tirdzniecības uzņēmumi spēj adaptēties spējām izmaiņām. “Longo Group” prognozē nemainīgus tirdzniecības rādītājus, jo spēj nodrošināt visus kvalitatīvas e-komercijas posmus: detalizētu sākotnējo informāciju mājaslapā, tiešsaistes sazināšanos pircējam ar pārdevēju, video un foto materiāla nodrošināšanu par konkrētām automašīnām, dokumentu un atļauju kārtošanu, iegādātā auto piegādi jaunajam īpašniekam. Ir pat iespējama neklātienes auto testa brauciena organizēšana, pircējam ierodoties auto tirdzniecības laukumā un vienatnē, netiekoties ar pārdevēju, izmēģināt nolūkoto transportlīdzekli.

 

Latvijā pirmā pandēmijas viļņa laikā apmēram 15% lietoto automašīnu tika iegādātas attālināti. Paredzams, ka otrā viļņa periodā, kas visticamāk būs ilgāks par pirmo, tendence pāriet no klātienes uz tiešsaistes auto tirdzniecību kļūs plašāka. Ja tiks pagarināti esošie striktie ierobežojumi, auto tirdzniecība Latvijā varētu pilnībā pāriet uz tiešsaisti arī pēc otrā viļņa beigām. Kā “Longo Group” informēja iepriekš, Baltijā arvien pieprasītākas kļūst lietotas automašīnas cenu kategorijā ap 9000 - 10 000 eiro, savukārt uzņēmums kopumā paplašina piedāvājumu kategorijā līdz 15 000 eiro. Par spīti pandēmijai lietoto auto tirgū pircējiem palielinās interese par automašīnām, kuru vērtība ir tuvu 20 000 eiro. 

 

Nemainīga tendence ir auto pircēju izvēlē: šogad "Longo Group" lietoto auto pircēji visbiežāk meklē "Volvo", "Volkswagen" un "Opel" marku transportlīdzekļus. 87% no visiem šogad iegādātajiem transportlīdzekļiem ir ar dīzeļdzinējiem. Lietoto auto piedāvājumā Latvijā ir arī hibrīdauto, bet to pieprasījums pagaidām vēl ir neliels - pircēji gaida pirmo paaudžu jauno versiju nonākšanu otrreizējā tirgū.

 

Par AS “Longo Group”

AS “Longo Group” ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas lietotu automašīnu tirdzniecības segmentā, uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība pašlaik ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Kā arī Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir savas filiāles, kas specializējas tieši automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā. Uzņēmums piedāvā caurskatāmu un uzticamu lietotu automašīnu iegādes, tirdzniecības un finansējuma saņemšanas pakalpojumus. 2019. gada maijā “Longo” Rīgā atvēra Baltijā lielāko tirdzniecības laukumu ar ietilpību 450 auto. Kopējais piedāvāto automašīnu klāsts Baltijā ir ap 900 auto. Visām tirdzniecībā esošajām automašīnām tiek nodrošināta divu mēnešu vai 3000 km garantija.