Kas jāzina pērkot lietotu auto Latvijā

AS Longo Latvia ieteikumi iegādājoties lietotu automašīnu Latvijā

Iestājoties vasaras laikam, arvien vairāk iedzīvotāju apsver līdzšinējās automašīnas nomaiņu vai pirmā auto iegādi. Nenoliedzami – auto ikdienā atvieglo pārvietošanos un dod iespēju ātrāk un ērtāk nokļūt vietās, kur nepieciešams. Taču jāņem vērā arī fakts, ka ne visas automašīnas, kuras nonāk Latvijas sludinājumu portālos ir pārbaudītas un tām nebūs nepieciešami labojumi.

Auto izvēle nekad nav ātrs un viegls lēmums. Tas ir process, kas prasa rūpīgi pārdomāt savas nepieciešamības un noskatītā auto izpēti, lai mēs būtu pārliecināti, ka konkrētais auto ir tāds, kāds mums ir vajadzīgs un tas ir labā stāvoklī, neprasīs papildu ieguldījumus tuvākajā nākotnē. Ja pirksiet lietotu auto, tad auto pārbaude ir atkarīga no jums pašiem. Svarīgi izvēlēties uzticamu auto pārdevēju, kurš piedāvā kvalitatīvas automašīnas. AS Longo Latvia uzsver, ka piedāvā pārbaudītas automašīnas un darījumus – caurskatāmus.

Kam pievērst uzmanību?

Pērkot lietotu auto jāņem vērā tas, kur šī automašīna tikusi lietota pirms tam un kā par to ticis rūpēts. Lielākā daļa autobraucēju zina, ka automašīna, kura braukusi pa Latvijas ceļiem nereti būs ar mazāku nobraukumu. Savukārt Eiropas automašīnas piekare būs labākā stāvoklī dēļ ceļu seguma pa kuru tā braukusi. Vēl viens aspekts ir klimats – ziemā valstīs, kuras atrodas tālāk uz dienvidiem - ceļi netiek tik spēcīgi pakļauti ķīmiskām vielām. Tie ir galvenie iemesli, kāpēc liela daļa iedzīvotāju izvēlas iegādāties automašīnu tieši no Rietumeiropas.

Vēl viens pluss ir tas, ka Rietumeiropā – īpaši Nīderlandē, Holandē un Beļģijā auto sfēra ir vairāk sakārtota un iedzīvotāji par automašīnām rūpējas labāk, ko pierāda pieejamās pilnās servisa vēstures. Latvijā šāda informācija ir pieejama tikai tiem auto, kuri pirkti jauni no oficiālā dīlera un arī tikai līdz auto ticis remontēts oficiālajā servisā. Taču visiem zināms, ka lielākā daļa automašīnu Latvijā ir ievestas nezināmā stāvoklī un iedzīvotājiem atliek paļauties uz auto pārdevēju. AS Longo Latvia iegādājas un Latvijā nogadā automašīnas tikai ar 100% pārliecību, ka nobraukums ir patiess, kā arī sniedz galvojumu par pilnu auto īpašumtiesību vēsturi.

Ar ko jārēķinās?

Pērkot auto ar kuru turpmāk pārvietoties jārēķinās, ka tai sekos regulārie maksājumi. Nav tāda auto, kuram nav nepieciešama neviena apkope. Jārēķinās arī ar obligātajiem maksājumiem bez kuriem ar automašīnu pārvietoties nebūs iespējams – tehniskā apskate, nodokļi, OCTA un degviela, kas auto darbinās. Pērkot automašīnu no AS Longo Latvia – tiek nodrošināta jauna tehniskā apskate. AS Longo Latvia sniedz arī oficiālu garantiju, kas dod pircējam pārliecību par to, ka auto, izbraucot no tirdzniecības vietas, neparādīsies slēptas problēmas. Garantija tiek nodrošināta 2 menešus vai 3000km.

Kas ir auto pārdevējs?

Lai arī cik labs piedāvājums un šķietami lieliskais auto jūs uzrunā – pārliecinieties par pārdevēja godīgumu izmantojot interneta resursus. Tas jums pavērs ainu par iepriekšējiem klientiem un viņu atsauksmēm. Ja pārdevējs ir godīgs – visdrīzāk sliktas atsauksmes par viņiem neatradīsiet. Ar atsauksmēm par AS Longo Latvia jūs variet iepazīties uzņēmuma sociālajā tīklā facebook vai izmantojot Google meklēšanas rīku.

Kā pārbaudīt auto?

Dodieties izmēģinājuma braucienā, kurā pārliecinieties, ka auto nav defektu – panelī nedeg liekas lampiņas oranžā vai sarkanā krāsā, automašīna negrab - jebkura nepatīkama skaņa vai pārmērīga vibrācija var būt norāde, ka auto nav kārtībā. Salona nodilums ir labs indikators pēc kura pārliecināties vai automašīna atbilst norādītajam nobraukumam. Labi koptam un mazāk nobrauktam auto salons būs labākā stāvoklī. Īpaši par to norāda šofera krēsls. Arī auto salona vispārējā tīrība liecina par to, cik iepriekšējam saimniekam auto ir rūpējis.

Veic rūpīgu auto vizuālu apskati no ārpuses klātienē. Automašīnas fotogrāfijās bieži vien izskatās labāk kā dzīvē. Rūpīgi pārliecinies, ka uz virsbūves nav lieku defektu, kas prasīs papildu ieguldījumus, lai tos novērstu. Svarīgi pārbaudīt vai automašīna nav sākusi rūsēt. Vislabāk tas redzams riepu arkās un zem durvīm. Lai arī neliela rūsa nav lielākā problēma un to var novērst – tas var liecināt arī par to, ka attiecīgā detaļa bijusi bojāta. Visas automašīnas, kuras piedāvā AS Longo Latvia ir pārbaudītas. Mūsu auto tirdzniecības vietā Mūkusalas ielā 72a ir laipni aicināts ikviens, lai dotos testa braucienā un pārliecinātos par ikviena auto tehnisko un vizuālo stāvokli.

No kā uzmanīties?

Pircējiem jāuzmanās no īpaši lētiem un vilinošiem auto sludinājumiem, kuros auto cena norādīta stipri zem vidējās. Tas ir viens no veidiem kā pārdevēji ātri vēlas tikt vaļā no neērtas preces, jo jāņem vērā, ka ikviens no auto tirgotājiem vēlas nopelnīt. Ja auto cena ir zemāka kā tādas pašas markas un modeļa automašīna citās Eiropas valstīs – tas var liecināt, ka pārdevējs no tās vienkārši vēlas ātrāk atbrīvoties vai to iegādājies ļoti sliktā stāvoklī par vēl zemāku cenu.

Vēl viena lieta, kas liecina par auto ilgtspēju ir tās nobraukums, kas ne vienmēr ir noteicošais rādītājs, jo no svara ir tas, kā auto ir uzturēts. Taču tas ir viens no aspektiem ar ko pārdevēji nereti krāpjas - attinot nobraukto kilometru skaitu uz zemāku un maldinot pircēju. Lai pārliecinātos par to, ka automašīnai ir atbilstošs nobraukums, pirms iegādes var izmantot CSDD reģistru. Tur ir iespējams uzzināt arī par auto tehnisko stāvokli. Jāņem vērā, ka būs redzama informācija tikai par to periodu, kopš automašīna ir Latvijā.

Longo sertifikācijas programma

AS Longo Latvia ir izstrādājusi Longo certified programmu, kas norāda valsti, kur automašīna tikusi reģistrēta pirmo reizi, kā arī apliecina, ka automašīnai ir pārbaudīta lietošanas vēsture – auto nav ticis izmantots kā taksometrs vai nomas automašīna, tā nav izmantota komerciālos nolūkos, kā dienesta vai valdības auto. Tāpat Longo sertifikācija apliecina, ka auto nav apgrūtināts, tā nobraukums ir patiess un pierādāms, kā arī to, ka auto ir labā tehniskā stāvoklī  - automobilis nekad nav ticis iesaistīts nopietnos satiksmes negadījumos, tam ir regulāri veiktas visas nepieciešamās apkopes.

AS Longo Latvia saviem klientiem piedāvā līzingu bez pirmās iemaksas un ar samazinātu procentu likmi:.

Ieskaties: https://longo.lv/automasinu-lizings.