“Longo Group” pārdoto auto apjoms Baltijā palielinājies par 39%

Gadu pēc pandēmijas sākuma pieprasījums pēc lietotajiem vieglajiem auto Latvijā un Baltijā būtiski pārsniedz piedāvājumu. Kopumā lietoto automašīnu nozares pieaugums 2021. gada pirmajā pusgadā ir 27%. Par to liecina arī vadošā lietoto auto tirgotāja “Longo Group” pārdoto vieglo transportlīdzekļu skaits Baltijā, jo šī gada pirmajā pusgadā pārdotas par ceturtdaļu jeb 39% vairāk auto nekā attiecīgajā periodā pērn un šī gada jūnijā par 164% vairāk nekā 2020. gada jūnijā, būtiski apsteidzot tirgus rādītājus.

LONGO lietoti auto - lielākais lietoto auto dīleris Baltijā LONGO lietoti auto - lielākais lietoto auto dīleris Baltijā

Pārmaiņas lietoto auto nozarē skaidro Edgars Cērps, lietoto automašīnu tirgotāja “Longo Group” valdes priekšsēdētājs: “Lai gan pandēmija ir būtiski ietekmējusi auto nozari, lietoto automašīnu jomā ierobežojumi ir mainījuši ne tikai pircēju paradumus, bet arī palielinājuši interesi par vieglo transportlīdzekļu otrreizējo tirgu. Vasara tradicionāli ir aktīvākais auto tirdzniecības periods un esam gatavi nodrošināt kvalitatīvu, pārbaudītu un pieprasītu auto klāstu Latvijā un Baltijā. Mūsu pārdošanas dati liecina, ka sabiedrība arvien meklē drošus personīgos pārvietošanās līdzekļus. Turklāt tendence izvēlēties no plašāka, tas ir - Baltijas auto piedāvājuma, neaprobežojoties tikai ar Latviju, turpina pieaugt. Vairāk nekā 40% no Latvijā pie mums iegādātajiem auto ir attālināti izvēlēti no piedāvājuma Igaunijā vai Lietuvā.”

 

“Longo Group” datu analīze liecina, ka šobrīd vispieprasītākā lietoto auto marka visā Baltijā ir Volvo. Latvijā populārākās izvēles ir Volvo, Volkswagen, Opel, Škoda un Peugeot. Interesanti, ka aptuveni piektā daļa Latvijas iedzīvotāju šobrīd izvēlas Volvo. Lietuvā ir neliela atšķirība, jo tur Volvo, Volkswagen, Opel un Škoda markām seko BMW vieglie transportlīdzekļi, savukārt Igaunijā Volvo seko Ford, Volkswagen, BMW un Opel.

 

“Longo Group” divu pēdējo gadu laikā ir pārdevuši vairāk nekā 5500 vieglos lietotos transportlīdzekļus un pēdējā mēneša laikā tās ir aptuveni 400 pārdotas automašīnas mēnesī.

Nozares attīstība pēc globālās krīzes sākuma vislabvēlīgākā ir bijusi privāto lietoto elektroauto segmentam, jo interese, pateicoties jauniem nacionālajiem atbalsta veidiem dažādās Eiropas valstīs un arī Baltijā, ir pieaugusi visstraujāk. “Longo Group” eksperti norāda, ka juridiskie lietoto auto tirgotāji sāk arvien vairāk piedāvāt kvalitatīvus elektriskos auto un tie tiek nopirkti pat vienas vai divu dienu laikā, faktiski veidojot pastāvīgu un pieaugošu interesi.

 

Autovadītāji arvien vairāk arī izvēlas juridisko personu piedāvājumu, jo tie var nodrošināt plašāku auto klāstu, pateicoties uzticamiem un profesionāli veidotiem piegāžu tīkliem, nodrošināt pēc-pirkuma garantijas, pilnībā nomaksātus pirms-pārdošanas nodokļus un servisu.

 

Par AS “Longo Group”

AS “Longo Group” ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas lietotu automašīnu tirdzniecības segmentā, uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība pašlaik ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Kā arī Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir savas filiāles, kas specializējas tieši automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā. Uzņēmums piedāvā caurskatāmu un uzticamu lietotu automašīnu iegādes, tirdzniecības un finansējuma saņemšanas pakalpojumus. 2019. gada maijā “Longo” Rīgā atvēra Baltijā lielāko tirdzniecības laukumu ar ietilpību 450 auto. Kopējais piedāvāto automašīnu klāsts Baltijā ir ap 900 auto. Visām tirdzniecībā esošajām automašīnām tiek nodrošināta divu mēnešu vai 3000 km garantija.