Gada laikā pārdoti 2350 lietoti auto 

2019. gadā Baltijā uzņēmums pārdevis 2350 automašīnas un sasniedzis 12,5 miljonu eiro apgrozījumu.

"Neskatoties uz to, ka tirgū esam tik īsu laiku, esam iekarojuši nopietnu pozīciju un pārdodam lielu skaitu lietotu auto. Nav neviena cita tirgotāja Baltijā, kas pārdotu tik daudz. Esam izveidojuši zīmolu segmentā, kam nav pati labākā reputācija," biznesa portālam db.lv saka Edgars Cērps, AS "Longo Group" valdes loceklis.

Viņa skatījumā uzticība lietotu auto tirgotājiem esot salīdzinoši zema. Daudzām automašīnām nav pieejama to vēsture un nav zināms, vai odometra rādītāji ir pareizi. Daļa pētījumu liecina, ka otrreizējā tirgū 70% mašīnu nav verificējams odometra rādītājs.

"Mēs auto iepērkam no uzticamiem partneriem Holandē, Beļģijā un Vācijā, kur mūsu darbinieki tos pārbauda. Sadarbojamies tikai ar lieliem uzņēmumiem, kas tirgo vairumā un kad varam pārliecināties, ka auto vēsture un tehniskais stāvoklis tam atbilst," teic E. Cērps.

Viņš arī uzsver, ka uzņēmums visām automašīnām nodrošina divu mēnešu vai 3000 km garantiju, lai pircējs būtu pārliecināts, ka auto nav slēpto defektu. Ar lietotiem auto vienmēr kaut kas var atgadīties, bet E. Cērps uzskata, ka pats galvenais ir pārliecināt pircēju, ka nav slēpto defektu, kas parasti parādās pavisam drīz.

Aptuveni pusi apgrozījuma – gandrīz sešus miljonus eiro – pērn veidoja darbība Latvijā, pārdodot gandrīz teju 1000 automašīnas. "Latvija ir viens no mūsu svarīgākajiem tirgiem un tā arī paliks. Pēc pārdoto auto skaita Latvija un Lietuva savā starpā konkurē un vienu mēnesi līderos ir viena valsts, bet citu – otra. Pēdējā laikā aug pārdošanas temps Igaunijā. Tāpēc šogad tur plānojam lielāku izaugsmi," viņš saka.

Par AS “Longo Goup”:

AS “Longo Group” ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas lietotu automašīnu tirdzniecības segmentā, uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība pašlaik ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Kā arī Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir savas filiāles, kas speciālizējas tieši automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā. Uzņēmums piedāvā caurskatāmu un uzticamu lietotu automašīnu iegādes, tirdzniecības un finansējuma saņemšanas pakalpojumus. 2019.  gada maijā “Longo” Rīgā atvēra Baltijā lielāko tirdzniecības laukumu ar ietilpību 450 auto. Kopējais piedāvāto automašīnu klāsts Baltijā ir jau vairāk nekā 700 auto. Visām tirdzniecībā esošajām automašīnām tiek nodrošināta divu mēnešu vai 3000 km garantija.