“Longo Group” obligācijas tagad ir pieejamas Baltijas First North tirgū

Sākot ar šodienu (31. martu), Baltijā vadošā lietoto automašīnu tirgotāja AS “Longo Group” obligācijas ir iekļautas biržas “Nasdaq Riga Baltijas First North” obligāciju sarakstā.

“Tas ir ļoti svarīgs solis mūsu biznesa attīstībā”, - piebilst E. Cērps, - “Mūsu obligāciju iekļaušana biržas sarakstā ļaus uzņēmumam turpināt strauju izaugsmi un saglabāt līdera pozīcijas lietoto auto tirgū Baltijā. Jau līdz šim, šī gada sākumā, mums izdevās divkāršot savu apgrozījumu un esmu pārliecināts, ka tas ir tikai sākums, un šodienas lielais notikums pavērs mums durvis uz citu pasauli, nodrošinot vēl labāku servisu klientam un vēl plašāku auto sortimentu. Stratēģiski tas mums ir svarīgi arī tādēļ, ka atpazīstamība starptautiskajā tirgū ļaus mums iegūt uzticama partnera reputāciju investoru vidū, kas, savukārt, atvieglos finansējuma piesaisti un attīstību nākotnē”.

Longo Group ir straujāk augošā lietoto automašīnu tirdzniecības grupa Baltijā: 2021. gadā tā dubultoja savus ieņēmumus salīdzinot ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 30 miljonu EUR apgrozījumu. Tāpat uzņēmums pirmo reizi uzrādīja peļņu, neskatoties uz Covid-19 ietekmi uz grupas un visas nozares darbību.  Tās vienā mēnesī pārdoto lietoto automašīnu apjoms vairāk nekā divas reizes pārsniedz citu nozares dalībnieku realizēto vienību skaitu, kopš darbības uzsākšanas spējot piegādāt klientiem vairāk nekā 9500 transportlīdzekļus. Uzņēmums kā viens no pirmajiem reģionā 2020. gada pirmajā pusē nodrošināja klientiem 100% tiešsaistes auto iegādes pakalpojumus, piedāvājot aplūkot visas sortimenta automašīnas 360 virtualā tūrē.

Longo Group emitēto obligāciju apjoms ir 3 miljoni eiro. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro. Kupona likme ir 6% ar izmaksu reizi mēnesī un dzēšanas termiņu 2024. gada 30. novembrī. Par savu Sertificēto konsultantu First North tirgū Longo Group ir izvēlējies Signet Bank. Nasdaq Baltijas First North tirgus darbojas kā daudzpusējā tirdzniecības sistēma (MTF), un tas ir piemērots perspektīviem uzņēmumiem finansējuma piesaistīšanai un atpazīstamības veicināšanai, saņemot visas publiska uzņēmuma priekšrocības.

 

Par Longo Group

AS Longo Group ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas lietotu automašīnu tirdzniecības segmentā. Uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Savukārt Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir filiāles, kas specializējas tieši automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā. Uzņēmums piedāvā caurskatāmu un uzticamu lietotu automašīnu iegādes, tirdzniecības un finansējuma starpniecības pakalpojumus. 2019. gada maijā Longo Rīgā atvēra Baltijā lielāko tirdzniecības laukumu ar ietilpību 450 automašīnas. 2022. gada sākumā Panevēžā, Lietuvā tika atvērts Baltijā pirmais pastāvīgais lietoto automašīnu pārdošanas salons tirdzniecības centrā. Kopējais piedāvāto automašīnu klāsts Baltijā ir virs 1000 auto. Visām tirdzniecībā esošajām automašīnām tiek nodrošināta divu mēnešu vai 3000 km garantija.

Par Nasdaq
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir globāls tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares. Nasdaq daudzveidīgais datu, analītikas, programmatūras un pakalpojumu piedāvājums ļauj klientiem optimizēt un ar pārliecību īstenot savu biznesa redzējumu.

Nasdaq Baltija ir reģionāls vērtspapīru tirgus, kas ietver Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržas, kā arī Nasdaq CSD centrālo vērtspapīru depozitāriju.