Kam jāpievērš uzmanība un kas ir jāzina iegādājoties pirmo auto

Braukšanas tiesību iegūšana nenoliedzami ir pietiekami grūts un svarīgs atskaites punkts piesakot sevi kā jauno autovadītāju.

Taču nākamais solis – pirmā auto iegāde, lai arī cik saviļņojošs, tas pavisam noteikti ir komplicētāks. Mūsdienās izvēle ir ļoti plaša - vācu auto, itāļu auto, auto no Japānas vai Zviedrijas. Sedans, pikaps, hečbeks, kupeja vai apvidus? Dīzelis vai benzīns? Divas vai četras durvis? Kā izdarīt pareizo izvēli, lai tas būtu piemērots?

Longo.lv ieteikumi iegādājoties pirmo automašīnu:

Ikvienam no mums ir bijušas un joprojām ir ekspektācijas pērkot automašīnu. Sievietēm tās noteikti ir mīlīgas un kompaktas, vēlams sarkanā krasā. Vīriešiem tie visbiežāk ir jaudīgi un izteiksmīgi auto, kuru dzinēji ir pietiekami skaļi, lai tos dzirdētu arī skanot mīļākajam radio. Tomēr vēlamies norādīt uz pāris svarīgām lietām, iegādājoties pirmo auto. Jāņem arī vērā, ka tas nesīs virkni jaunu pieredžu un liks pārbaudīt tuvāko viszinošo draugu ieteikumus.

Kas jāņem vērā iegādājoties pirmo auto?

Mūsdienās savs auto ir nepieciešams daudziem no mums – lai dotos uz darbu un skolu ikdienā vai varbūt, lai izbrauktu tuvākos un tālākos braucienos ārpus lielpilsētas nedēļas nogalē. Daudziem auto ir vajadzīgs, lai transportētu lielākas vai mazākas kravas. Lai nu kādas arī ir ikviena vajadzības – ja ir izlemts iegādāties savu privāto transportlīdzekli, sākotnēji vajadzētu saprast kas ir tās lietas, ko mēs ar automašīnu darīsim un ko no tās sagaidīt. Centīsimies jums palīdzēt izdarīt pareizo izvēli, lai auto iegāde būtu pozitīva.

Pirmkārt svarīgi, lai pircējs to varētu atļauties – gan iegādāties, gan uzturēt.

Mūsdienās, kad cilvēkiem ir ļoti svarīgi kā viņus redz citi – ne vienmēr pirmā auto iegāde ir simtprocentīgi racionāls lēmums. Bieži vien dzirdēti gadījumi, kad jauni cilvēki nesen iegādāto automašīnu nemaz nevar atļauties, jo ne pārāk rūpīgi apsver savas finansiālās iespējas un no tās drīz vien nākas šķirties. Finanšu iestādes, kuras darbina augstākās peļņas faktors nereti piedāvā izdevīgus nosacījumus, taču ne vienmēr iedziļinās konkrētā pircēja maksātspējā. Tāpēc noteikti pirms lielā pirkuma ir jāizvērtē cik lielas izmaksas automašīna prasīs mēnesī un tikai tad jāpieņem lēmums par tās iegādi. Teju visiem skaidrs, ka mazām mazlitrāžas automašīnām degvielas patēriņš būs krietni mazāks. Tāpat tas ir arī ar ikgadējo nodokli un pat ar riepām – apvidus auto riepu cena var būt pat līdz četrām reizēm dārgāka. Nelielas sadursmes ar tumsā neredzamiem objektiem mikrorajonu pagalmos ir neizbēgams jaunā autovadītāja liktenis. Tāpēc laicīgi jānoskaidro cik vēlamajam auto maksā teiksim, aizmugurējais lukturis vai vienas detaļas, piemēram, auto spārna pārkrāsošana.

Otrkārt – praktiskums. Vai tas būs piemērots.

Ja automašīnu paredzēts lietot, lai dotos uz un no darba, tad jādomā par tās praktiskumu un lietderību ikdienā, lai izvairītos no nevajadzīgiem apgrūtinājumiem. Ja ar to ikdienā tiks braukts tikai no punkta A līdz punktam B, tad visdrīzāk iegādāties lielu amerikāņu pikapu varbūt nebūs pareizais virziens. Ja ikdienā daudz jāpārvietojas pilsētā – ar lielu auto to izdarīt būs grūtāk, it īpaši parkojoties un atrodot piemērotu vietu. Pilsētas vajadzībām svarīgi saprast cik konkrētais auto būs ērts un manevrēt spējīgs lielajā satiksmē. Savukārt, ja ikdiena tiek pavadīta ārpus pilsētas un nepieciešams braukt ne tikai pa asfalta ceļu, tad, iespējams, laba izvēle ir auto ar paaugstinātu klīrensu.

Kvalitātes pārvērtēšana - vai cena atbilst kvalitātei?

Bieži vien dzirdēts uzskats, ka vācu un zviedru automašīnas ir labas, taču, piemēram, Āzijas valstīs ražotās ir sliktas. Visi vēlas, lai auto kalpotu un izskatītos kā jauna vēl ilgi pēc tās iegādes, taču tas atkarīgs no tā kā auto ticis kopts pirms tam un cik ilgi vēlaties braukt ar konkrēto auto. Ja auto plānojat mainīt ik gadu vai diviem, tad arī mūsdienīgs japāņu auto var būt ļoti piemērots un, iespējams pat kvalitatīvāks un ērtāks par dārgo vecāka gada gājuma vācieti. Tāpat arī teju elitārā zīmola Mercedes automašīna tajā pašā laikā pie Latvijas ceļiem un ziemām ātri vien var iegūt rudu nokrāsu.

“Pārbaudi un veic izpēti pats!”

Mūsdienās teju visu var atrast internetā un tur ir pieejams liels informācijas daudzums. Gan no profesionāļiem, kuri stāsta par automašīnām reklāmas nolūkos, gan reāliem auto lietotājiem ikdienā, kuri lielākoties savas ikdienas raizes apraksta populārākajos auto forumos vai savas bēdas dokumentē kādā no video straumēšanas platformām. Būt zinātkāram un informētam nav nekas slikts, taču jābūt pietiekami kritiskam, lai izvērtētu vai rakstītā informācija nav balstīta uz negatīvām emocijām. Tāpat arī ļoti iespējams, ka kvalitatīvi pasniegtā informācija ievietota reklāmas nolūkos, jo kāds par to ir samaksājis. Tāpēc labāk vērsties un ieklausīties zinošos jomas profesionāļos, kuri palīdzēs izvēlēties piemērotāko un atbilstošāko auto.

Griezies pie Longo.lv komandas

Ja vēlies profesionālu ieteikumu – griezies pie mums. Mūsu pārdošanas speciālisti tev palīdzēs atrast piemērotāko auto, balstoties uz pieredzi, kas iegūta ilggadēji strādājot auto tirdzniecības nozarē. Mēs apvienojam labākos tirdzniecības pārstāvjus, lai jums piedāvātu kvalitatīvu servisu un ikviens pircējs atrastu sev vajadzīgo. Zvaniet 66932587 vai piesakiet konsultāciju e-pastā info@longo.lv, norādot laiku un savas intereses.