Volkswagen – Tautas klases fenomens

Volkswagen (VW) automašīnas, kuras sākotnēji radītas vācu tautai, mūsdienās ir iekarojušas visas pasaules mīlestību un arī pie mums Latvijā ir īpaši pieprasītas. To apstiprina fakts, ka pavisam nesen – 2019. gada pavasarī VW Emdenas rūpnīcā Vācijā no konveijera nobrauca 30’000’000. VW Passat modelis, uzstādot rekordu – pārdotākais auto modelis savā segmentā.

Mūsdienu VW auto modeļi piedāvā daudzas ērtības un ekstras. Tajos ir pārdomāti interjeri un augstvērtīgas komplektācijas, kas krietni vien atvieglo ikdienu to lietotājiem. Kamēr autobūves koncerns šogad palielinājis ražošanas apjomu līdz pat vienam miljonam -  der atminēties, ka pati pirmā Volkswagen automašīna bija pavisam vienkārša un īpaši tikusi radīta vidēja lieluma ģimenēm – diviem pieaugušajiem ar diviem vai trim bērniem. Šis auto bija pirmsākums ikoniskajam VW Beetle modelim.

Ja VW auto ražotāja fenomens aizsākās kā pieticīgas uzbūves auto, kas paredzēts nogādāt vienkāršas ģimenes no punkta A uz punktu B, tad nu jau tas sevi pavisam droši dēvē par Eiropā lielāko auto ražotāju, zem kura pleciem ietilpst tādi visiem labi zināmi ikdienas auto koncerni kā Audi, Seat un Škoda. Taču ne tikai –  zem VW jumta mājo arī ekskluzīvie Bentley, Bugatti un Lamborghini automobiļi. Tā paspārnē tiek ražoti arī izskatīgie un jaudīgie Ducati motocikli, kā arī smagās mašīnas Scania un Man.

Nenoliedzami VW iet līdzi laikam, jo 2019. gada sākumā autoražotājs atklājis sava pirmā masveidā ražotā elektromobiļa nosaukumu – ID.3. Tas būs VW Golf izmēra auto, kas spēs veikt līdz pat 420 kilometriem ar vienu uzlādi. Ja teju ikviens no VW ražotajiem vēsturiskajiem modeļiem ir ikoniski, tad, ņemot vērā lielo konkurenci, mūsdienās tas ir salīdzinoši grūtāk. Tomēr Volkswagen paspārnē inženieri ir spējuši radīt auto, kas sevi pieteicis kā vienu no jaudīgākajiem šī brīža rallija auto. Tas ir Volkswagen Motorsport izgatavotais Volkswagen Polo GTI R5, kuru iecienījuši pasaulē ātrākie autosportisti. Šādi auto ir ļoti jaudīgi, un ne velti arī Baltijas vadošā rallija komanda Latvijā ir iegādājusies vairākus šādus auto.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka VW ir visu laiku visvairāk reģistrētā automašīna Latvijā un šobrīd CSDD kopumā tikuši piereģistrēti 129420 šīs markas auto. Vispopulārākais vēsturiski Latvijā ir VW Golf modelis (skat, tabulā) , aiz sevis atstājot Passat un Passat Variant modeļus Tāpat arī zināms, ka šobrīd pieaug pieprasījums pēc Volkswagen automašīnām ar dīzeļa dzinējiem. Uz doto brīdi aktuālākais VW modelis Latvijā ir Tiguan, par ko liecina pārdošanas dati. Latvijas tirgū ir pieejami visi VW ražotie ikdienas modeļi – Caddy, Fox, Polo, New Beetle, Golf, Golf Variant, Jetta, Scirocco, Eos, Passat un Phaeton. Īpašu popularitāti pie mums iemantojuši miniveni – Golf Plus, Touran, Sharan, kā arī apvidus auto Tiguan, Touareg un transporta auto Caddy un Multivan.

https://www.csdd.lv/transportlidzekli/transportlidzekli-vizualizacija https://www.csdd.lv/transportlidzekli/transportlidzekli-vizualizacija

Ne visiem zināms fakts ir tas, ka vēl pirms VW sāka ražot pirmās paaudzes “Golf” modeli, kuru atpazīst teju ikviens iedzīvotājs pasaulē, VW sāka ražot desas. Šī desu ražotne darbojas joprojām un tur tiek ražotas VW īpašās “currywrust” jeb karija desas. Interesanti ir tas, ka arī šīm desām, līdzīgi kā jebkurai VW detaļai ir savs unikālais kods. Desu ražotne ir vecāka gandrīz par jebkuru VW auto modeli, izņemot Passat, kura ražošana sākta vienlaicīgi ar desu ražotni – 1973. gadā.

AS Longo Latvia darbinieki nepārtraukti strādā, lai saviem klientiem varētu piedāvāt kvalitatīvus auto, atjaunojot un papildinot VW automašīnu piedāvājumu. Mēs ticam, ka lietotas automašīnas iegādei ir jābūt tikpat drošai, godīgai un vieglai, kā pērkot jaunu auto.